Radiokursus

Det kom en del bag på os alle, at et radiokursus skulle strække sig over mere end et par koncentrerede weekender og der var flere, som ikke ønskede at deltage idet man mente at kunne gennemføre kurset på væsentligt kortere tid end de afsatte 45 timer.

Jeg valgte at deltage i det første, det bedste kursus som kunne etableres for at sikre mig radiobeviset uden at skulle bruge tid på at opsøge et andet kursus og det viste sig efterhånden at være det rette valg. Selv om jeg også syntes, at det var mange timer, gik det sidenhen op for mig, at det ikke kun var et spørgsmål om at lære lidt kommunikation, men i høj grad også at opnå en vis rutine så kommunikationen kommer flydende og uden tøven.

Vi fik udleveret en mængde flyveplaner, hovedtelefoner med mikrofon og så gik vi i gang med at "flyve" den ene ur efter den anden. Starten var tøvende og stammende, men efterhånden gled det hele mere og mere over i en flydende form. Egentligt adskilte den ene aften sig ikke fra de andre og det var rimeligt trivielt at gentage sig selv så mange gange og vi havde på fornemmelsen, at det hele var ganske let. Senere skulle det vise sig under den praktiske del af flyvningen, at det dog var meget godt, at vi brugte så megen tid på kommunikationen.

Den endelige prøve bestod af en teoretisk gennemgang og en virtuel flyvetur med div. kommunikation. Min tur gik fra Sønderborg til Kastrup og var (desværre) ligeud hele tiden og ret kedelig uden de store muligheder for at lave fejl og det gik da osse retfærdigt til: jeg bestod og fik min radio-tilladelse og det gjorde de øvrige eksaminander heldigvis også.

 

Til forside